در این نسخه به مسائلی راجع به ابزارهای مدرن کنترل دیابت، خواص هفت سین، تغذیه سفر، کنترل قند خون و آزمایشات دیابت پرداخته شده است.

همچنین شما می توانید هم به صورت آنلاین این مجله را مطالعه نمایید و هم نسخه الکترونیکی آن را دانلود فرمایید.

توصیه هایی برای مسافران دیابتی

توصیه هایی در کنترل قند خون افراد دیابتی

کدام آزمایش برای دیابتی ها بهتر است؟

از خواص بی نظیر خوردنی های خوشمزه غافل نشوید

دیابتی ها هم می توانند میوه بخورند

توصیه هایی در کنترل قند خون افراد دیابتی

چگونه این کنترل را آغاز کنیم؟

  • آرزوی ما سالی پر از سلامتی برای شما است


    shahbazianدکتر بابک شهبازیان (رئیس هیات مدیره پلی کلینیک سلامت و دیابت تابان)

    در سال ۱۳۹۳ موضوع سلامت، درمان و بهداشت عمومي از موضوعات بسيار مهم مورد توجه جامعه ايران بود، چرا كه طراحي و اجراي پروژهاي عظيم به نام طرح تحول سلامت اتفاقي كم نظير بود كه در تمام دهههاي گذشته و دولتهاي سابق مشابهي نداشت. در مورد نقاط ضعف و قوت اين طرح به كرات سخن گفته شده و مقالات بسیاری نوشته شده است، اما موضوع و نكته مهم اين است كه صرفا با اجرای يك طرح توسط بخش دولتي و يك وزارتخانه نميتوان سلامت عمومي را تضمين کرد. در اين راه هم بخش خصوصي و هم تك تك افراد جامعه بايد در اين حركت همراه شوند تا طرح بتواند به هدف خود برسد .

    پلیکلینیک سلامت و دیابت تابان اگرچه نماینده بخش خصوصی در حیطه سلامت است، اما وظیفه خود میداند که تا حد امکان برای سلامت ایران و ایرانی گام بردارد و به اهداف عالی دولت جمهوری اسلامی ایران خود را متعهد میداند. براساس همین احساس مسئولیت است که با شناخت مشکلات معمول درمانی بیماران دیابتی کوشیدیم تا با الگوگرفتن از بهترین مراکز علمی و معتبر جهان و با همکاری بهترین پزشکان متخصص ایران شیوهای برای شناسایی و درمان و پیگیری بیماران مبتلا به دیابت طراحی و اجرا کنیم که بتواند بهترین مدیریت درمان ممکن را فراهم کند. دیابت حداقل تاکنون بیماری درمان پذیر نیست و درمان قطعی برای آن کشف نشده است، برای همین آنچه مهم است مدیریت درمان بیماری و کنترل آن و جلوگیری از بروز عوارض است. به همین دلیل است که جدا از تشخیص و درمان، بر پیگیری بیماران هم متمرکز شدهایم و تیمی زبده از پزشکان و پرستاران دورهدیده دیابت را گردهم آوردهایم تا بر روند درمان و وضعیت پاسخ به درمان تک تک بیماران نظارت کنند . جدا از همه این موارد بر آموزش بیماران و خانواده آنها هم تمرکز ویژهای داشتهایم . برگزاری کلاسهای هفتگی آموزش دیابت در محل پلیکلینیک، راهاندازی بخش خبرنامه و آموزش در سایت پلیکلینیک و همین مجله الکترونیکی «زندگی با دیابت» که شماره سوم آن را ملاحظه میکنید؛ همگی اقداماتی بودهاند که بدون چشمداشت مالی و بدون درنظرگرفتن اهداف مادی انجام شدهاند حالا در آستانه سالی نو امیدواریم که در سال بعد هم بتوانیم با فعالیت و تلاش بیشتر در این حیطه قویتر فعالیت کنیم و حیطه فعالیتمان را گسترش بخشیم و سطح رضایت مراجعانمان را افزایش دهیم. برای ما مهم است که تعداد بیشتری از مبتلایان به دیابت بهترین درمانهای ممکن را دریافت کنند و بیماریشان کنترل شود و تحت بهترین نظارتها و پیگیریها قرار داشته باشند. امیدواریم که بتوانیم آموزشهای لازم را به تعداد بیشتری از مردم این سامان ارائه دهیم و بتوانیم سهم کوچکی از امیدبخشی به مردم کشورمان داشته باشیم و در داشتن « حال خوب » آنها سهمی داشته باشیم.

    سال کهنه پایان مییابد و سالی نو شروع میشود، برای تکتک شما آرزوی سالی سرشار از خوشحالی و شادکامی و بهروزی و البته سلامت میکنیم و امیدواریم که در میان کسانی باشیم که تکتک شما برایشان دعا میکنند.

  • ابزار جدیدی به كمك ديابتي ها آمد

    insulin-293x300اين دستگاه مي گويد هر بیمار به چه مقدار انسولین نیاز دارد

    شرکت فناوری و تكنولوژيهاي پزشكي ALR به دنبال اخذ مجوز از سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) برای دستگاهی پزشکی است که فورا به پزشک میگوید؛ بیمار دیابتیاش به چه مقدار انسولین نیاز دارد.
    این دستگاه «مشاور تنظیم دوز انسولین (IDAC)» نام دارد و از میزان گلوکز خون بیمار، اطلاعات مورد نیاز را به دست میآورد. دانستن قد، وزن و تاریخچه بيماري هاي قبلي بيمار و دوز معمول انسولین بیمار نیز براي كاركرد اين دستگاه مورد نیاز است. این دستگاه پس از آناليز اطلاعات، الگوریتمی را بر اساس این دادهها تعریف میکند و به پزشک میگوید که باید دقیقا چه مقدار انسولین تجویز کند.

    براساس اعلام شركت سازنده، قابليت هاي IDAC بسیار بالا است. این دستگاه به سرعت میزان انسولین را مشخص میکند و دقت آن بالاتر هم خواهد رفت. تشخیص نادرست میزان انسولین مورد نیاز -خواه کم و خواه زیاد- عواقب شدیدی خواهد داشت مانند كاهش يا افزايش قند خون( هیپوگلیسمی و هیپرگلیسمی) که موجب مشکلاتی خطرناك مانند کتوز دیابتی (DKA) میشود. بیل اسمیت، رئیس فناوری مي گويد: «ALR بر اساس بررسي هاي مؤسسه تجویز ایمن دارو (ISMP) آمريكا، تجويز اشتباه انسولین عامل بیش از ۱۰ درصد اشتباهات دوز دارویی است. IDAC راه سادهای برای تجویز مقدار بهینه انسولین است و استفاده از آن از خطاهای رایج در اين زمينه جلوگیری میکند.» سیدنی چان، مدیر اجرایی ALRT هم در اين مورد می گوید: «خصوصیات IDAC، استفاده گسترده از آن را در کنترل گلوکز خون باعث میشود. پژوهشها نشان میدهد، کنترل شدید در میزان انسولین تزریقی مانع از مشکلات عروق کوچک و بیماریهای مربوطه به اين موضوع نظير مشكلات بينايي، كليوي و پاي ديابتي می شود. تجویز نامناسب دوز انسولین نه تنها دارای عواقب برای سلامتی بیمار است، بلکه هزینههای اضافی نیز برای بیمار در پی دارد.»

  • خواص خوردنی های هفت سین

    haftsin-300x225ایرانیان رسوم زیبايي برای استقبال از سال نو دارند که نه تنها به عنوان بخشی از فرهنگ تاریخی و تاریخ فرهنگی آنان قلمداد می شود، بلکه به عنوان یکی از جذابيتهاي این مرز و بوم در دیدگاه جهانیان جلوه میکند.سفره هفت سین یکی از این جنبههاي فاخر است که اجزاء آن همگی دارای ریشه گیاهی هستند و هر کدام نمایانگر و سمبل نیکی هایی است که افراد در سال پیش رو برای یکدیگر آرزو می کنند. اما در این گفتار بر آن هستیم تا از منظر علمی،طبی و تغذیه ای نگاهی اجمالی به حاضران جشنواره بهار یا اجزاء سفره هفت سین داشته باشیم.

    سنجد:
    اگر سنجد را یک گیاه دارویی بنامیم،سخنی به گزاف نگفتهایم زیرا خواص این درخت در تمام اندامهای آن از ریشه و چوب گرفته تا پوست و میوه آن منتشر است و استفاده گسترده ای در صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی، عطر سازی و چوب دارد. قسمت میان بر یا آردی شکل میوه سنجد حاوی ۲ نوع قند و ۷ نوع چربی اشباع شده و نشده است که در طب سنتی به عنوان قابض و در درمان بیماریهای دندان،لثه،اسهال و زخم معده کاربرد دارد. جالب است بدانید بخش درون بر یا هسته چوبی سنجد ۱۷ نوع اسید امینه و تعدادی پروتئین با خواص متعدد دارویی در خود دارد. شکل آسیاب شده آن بهصورت کامل و یا پخته شده میوه کامل آن ( همراه با پوست ) می تواند در بهبود دردهای ناشی از آرتروز موثر باشد.روغن هسته سنجد اثرات مفیدی در برطرف ساختن التهابات غشا مخاطی در انواع زکام و عفونتهای تنفسی دارد. جوشانده، شیره و عرق شکوفه سنجد نیز خواص دارویی متعدد از جمله تاثیر بر بهبود کیفیت گوارش دارد.

    سماق :
    سماق یکی دیگر از اقلام سفره هفت سین است که نماد طلوع خورشید و رنگ زندگی به حساب می آید. سماق درختی است که میوه های خوشه ای شکل و به رنگ قرمز و قهوه ای دارد، طعم آن در ابتدا گس بوده و بعد از رسیدن ترش می شود. این میوه پس از کوبیدن به عنوان چاشنی همراه غذا مصرف می شود. این چاشنی تحریک کننده اشتها است و به سبب وجود تانن در ترکیب آن ، قابض نیز هست. همچنین می تواند در مقابله با التهابات لثه مفید باشد. بد نیست بدانید غرغره کردن دم کرده آن بر ورم گلو و دهان موثر است. در مورد مصرف سماق باید خاطر نشان کرد که مصرف میوه تازه آن میتواند ايجاد مسمومیت كند و افراد باید صرفاً از نوع خشک آن استفاده کنند.

    سیر:
    سیر ازجمله خوراکیهایی است که معمولا بهعنوان چاشنی برای خوش طعم شدن غذا استفاده میشود. از گذشته اقوام گوناگون برای این گیاه خواص دارویی بیشماری قائل بودند. مکاتب مختلف طب سنتی نیز برای سیر خواص ویژهای ذکر میکنند و به اثرات مثبت این گیاه بر سلامتی انسانها تاکیددارند.
    از دیدگاه پزشکی مدرن نیز سیر، سرشار از ریزمغذیهای مهم برای حفظ تندرستی نظیر آهن، کلسیم، منیزیوم، اسیدفولیک و ویتامین C است. همچنین مقادیری از روی و ویتامینهای گروه B نیز در ترکیب آن یافت میشود. سیر حاوی ترکیبی با عنوان «آلیسین» است که اثر گندزدائی و ضد میکروبی دارد. همچنین میزان قابلتوجهی از آنتی اکسیدانها را در ترکیب خود دارد. وجود این ترکیبات باعث میشود تا سیر تبدیل به یک خوراکی پرخاصیت شده و گنجاندن آن در سبد خوردنیها مورد تاکید متخصصان تغذیه قرار گیرد.
    بر این اساس و بر طبق تحقیقات باید گفت مصرف سیر میتواند خاصیت ضد سرطانی داشته باشد. همچنین این گیاه با تغییر در ترکیبات چربیهای خون و اثر کاهندگی بر تصلب شرائین، از یک سو باعث پیشگیری از بروز سکتههای قلبی و مغزی شد و از سوی دیگر فشارخون را کاهش میدهد. بهطوری که در برخی پژوهشها نشان داده شده مصرف سیر میتواند تا ۷ میلیمتر جیوه از فشارخون کم کند.

    سیب:
    يك ضرب المثل مشهور انگلیسی است ميگويد : « مصرف روزانه یک سیب مي تواند شما را از مراجعه به پزشک معاف کند» “one apple a day, keep doctor away ” درخت این میوه در اغلب نقاط دنیا یافت می شود. این میوه محبوب به واسطه نوع ترکیبات تشکیل دهنده آن نظیر ریبوفلاوین ، ویتامین های C ، A و مواد معدنی مانند آهن ، منیزیم و پتاسیم اثر مثبتی بر روی طراوت پوست و رفع ناراحتی های شایعی مثل خشکی پوست ، ترک خوردگی و رنگ پریدگی آن دارد. ساختار اسکلتی میوه سیب موجب گردیده تا جویدن آن باعث تمیز شدن لثه ها و دهان شده و با از بین بردن باکتری های دهان اثر مفیدی بر روی بهداشت دهان و دندان دارد. سیب به واسطه وجود ویتامین B فراوان یک خوراکی آرامش بخش است. دم کرده پوست سیب به همراه عسل یک نوشیدنی موثر برای رفع استرس های عصبی است. وجود فیبر فراوان در میوه و پوست سیب سبب گردیده تا مصرف آن موجب تنظیم فعالیت گوارشی شود و درعين حال اين ميوه اثر پیشگیری کننده در مقابل سرطان های روده بزرگ دارد.

    سمنو:
    سمنو خوراکی ای است که طی فرآیندی در زمان جوانه زدن گندم ایجاد می شود. در این مرحله مواد قندی گندم که بهصورت نشاسته ذخیره شده، تبدیل به مالتوز شده و طعم شیرین پیدا می کند. از طرف دیگر پروتئینهای آن قابلیت هضم و جذب بهتری دارند.سمنو حاوی پروتئین بالا و چربی کم است، همچنین حاوی ویتامین های A ، E ، K و گروه B در کنار کلسیم ، پتاسیم و فسفر است. مزه شیرین آن حاصل قند طبیعی است، اما باید در نظر داشت که هر ۱۰۰ گرم آن حاوی ۳۰۰ کیلوکالری است، پس مصرف بیش از اندازه آن مانند هر خوراکی دیگری می تواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود.

    سرکه:
    سرکه حاصل بخشی از فرایند تخمیر انگور و سرشار از اسید سیتریک است که مصرف آن موجب افزایش جذب کلسیم در بدن و سهولت هضم غذا می شود. استفاده از سرکه به عنوان چاشنی سالاد موجب طعم دهندگی و تحریک اشتها می شود. سرکه همچنین در رفع بوی بد دهان موثر بوده و نیز بخور رقیق شده آن برای رفع علایم ناشی از سرماخوردگی مفید است. باید در نظر داشته باشید مصرف سرکه در مبتلایان به زخم معده و مشكلات عصبي می تواند، زیان بخش باشد. باور غلطی که در مورد سرکه رایج است اثر چربی سوزی آن است. باید بدانید که چنانچه فرد از رژیم غذایی درستی پیروی نکند ، سرکه نقشی در کاهش وزن وی ندارد.
    نکته بسيار مهم این است گرچه سیر و بسیاری از خوراکیهای دیگر خواص مفیدی دارند که انسانها میتوانند از آنها بهرهمند شوند، اما در بسیاری از موارد نمیتوانند جایگزین داروهای مورد نیاز بیماران باشند. به عبارت دیگر هرچند سیر میتواند منجر به کاهش فشارخون شود، ولی این اثر به اندازهای نیست که مبتلایان به بیماری پرفشاری خون را از مصرف دارو بینیاز کند و این افراد نباید از درمان اصلی خود غفلت کنند. ضروری است که مبتلایان به فشارخون توجه اکید به توصیههای پزشک معالج خود داشته باشند و برای کنترل بیماری خود به مصرف سیر اکتفا نکنند.

  • از خواص بي نظير اين خوردني هاي خوشمزه غافل نشويد


    meloneديابتي ها هم مي توانند ميوه بخورند

    ترجمه: علي رضا سردشتي

    طالبي
    دكتر ليلي معروف مدير مركز پژوهشهاي تغذيه در مركز ديابت استارك در دانشگاه پزشكي تگزاش ميگويد: «اين ميوه يك سوپرميوه است و كلي مواد مغذي در خودش دارد. شما ميتوانيد بتاكاروتن و ويتامين c مورد نياز روزانهتان را از خوردن يك طالبي تامين كنيد، براي يك فرد ديابتي خوردن يك سوم يا يك چهارم يك طالبي كافي است. در ضمن اين ميوه حاوي ميزان زيادي از پتاسيم است . يك سوم يك طالبي متوسط حدود ٦٠ كالري و ١٥ گرم كربوهيدرات دارد.

    توت فرنگي

    strawberryيك دوز مناسب از توت فرنگي ميتواند، ميزان مورد نياز روزانه شما به ويتامين c را برطرف كند، دكتر معروف ميگويد: «اين مقدار از توت فرنگي شما پتاسيم كه به نوعي باعث كاهش فشارخون ميشود، و نيز فيبر كه باعث ميشود احساس سيري داشته باشيد، است.» جالب است كه در يك تحقيق نشان داده شده كه افرادي كه براي صبحانه نان سفيد و توت فرنگي خوردند، نسبت به آنهايي كه فقط نان سفيد خوردند به انسولين كمتري نياز داشتند. دكتر لنچفسكي ميگويد: «مطالعات نشان داده كه پليفنلهاي موجود در توت فرنگي باعث آهسته شدن هضم كربوهيدراتها ميشود و در نتيجه نياز به انسولين را كاهش ميدهد. ميزان مناسب توت فرنگي براي يك فرد ديابتي حدود يك فنجان است كه اين ميزان توتفرنگي حدود ٥٠ كالري و حدود ١٥ گرم كربوهيدرات دارد.»

    آووكادو

    evacadoدكتر مارك بنتفر متخصص تغذيه در دانشگاه مريلند ميگويد : «شايد وقتي واژه ميوه به ذهن بيايد، آووكادو دورترين گزينه ممكن باشد، اما واقعيت اين است كه آووكادو يك ميوه بسيار مفيد با قند بسيار پايين است اگرچه اين ميوه بسيار چرب است اما اكثر چربي آن چربي غيراشباع و غني از تركيبات ضدالتهابي است. اين ميوه از آنهايي است كه به آنها ميگويند سوپرميوه ميزان مناسب آووكادو براي يك فرد ديابتي در هر روز عبارت است از نصف يك ميوه متوسط كه اين ميزان حدود ١٣٠ كالري و ۸ گرم كربوهيدرات در خود دارد.»

    نارنگي

    tangerineاين ميوه كوچك از خانواده مركبات غني از ويتامين c و فولات است، تحقيقات نشان داده كه فولات ميتواند به كنترل قند خون د افراد با ديابت تيپ ٢كمك كند. دكتر معروف ميگويد : «اين ميوه كوچك خيلي راحت پوست كنده ميشود و يك ميان وعده مناسب است. ميزان مناسب خوردن نارنگي براي افراد ديابتي دو عدد متوسط است كه اين ميزان نارنگي حدود ٧٠ كالري و ١٨ گرم كربوهيدرات دارد.»
    گوجهفرنگي

    شايد گوجهفرنگي يك ميوه باشد يا يكي از خانواده سبزی ها، اما هرچه باشد يك ماده غذايي مفيد است، گوجهفرنگي غني از ليكوپن است كه يك آنتياكسيدان قوي است كه ميتواند ميزان كلسترول بد را در بدن كاهش دهد. دكتر لنچفسكي ميگويد : گوجهفرنگي يك منبع غني آنتي اكسيدان است كه ميتواند باعث كاهش احتمال بروز مشكلات قلبي شود
    ميزان مناسب گوجهفرنگي براي يك فرد ديابتي دو عدد متوسط است كه اين ميزان گوجهفرنگي حدود ۳۰ كالري و ٨ گرم كربوهيدرات است.

    موز

    bannanaدكتر معروف مي گويد: «احتمالا اكثر افراد ديابتي كه براي وسط روز خود و يك ميان وعده به دنبال چيزي براي خوردن مي گردند و سراغ يخچال ميروند، به تنها چيزي كه فكر نمي كنند موز است. درست است كه يك موز ممكن است كربوهيدرات زيادي داشته باشد، اما همين ميزان اندكي بيشتر از ميزان كربوهيدرات يك برش نان يا چند قاشق ماكاروني است، در ضمن موز منبع ايده آلي از پتاسيم و منيزيوم است كه مي توانند به كنترل فشار خون كمك كنند.
    خوبي موز اين است كه مثل نارنگي خوردن آن راحت است و احساس سيري پس از خوردن يك موز هم بالا است. «دكتر معروف ميگويد كه با اين توضيحات خوردن يك موز و چند عدد از مغزهاي مختلف مقوي ميتواند يك صبحانه مناسب حتي براي افراد مبتلا به ديابت باشد.

    ميزان مناسب مصرف روزانه موز براي افراد ديابتي ، يك موز متوسط است كه حدودا ١٠٠ كالري و ٢٥ گرم كربوهيدرات دارد.

  • اگر قصد سفر داريد این نکته ها را در ذهن داشته باشید

    gloucometer

    توصيه هايي براي مسافران ديابتي

    تعطیلات سال نو و نوروز زمان مناسبي است براي سفرهاي داخلي و خارجي، ديابتي ها هم مثل همه به سفر ميروند، اما آنها بايد برخي توصيه ها را حتما به خاطر بسپارند، از جمله:

    ۱-اگر به خودتان انسولين تزريق مي كنيد، انسولين، سرنگ، تيغ لانست و نوارهاي آزمايش قند خون را به ميزان دو برابر همراه خود داشته باشيد.

    insulin-injector۲-اگر ديابتي هستيد و عزم سفر خارجي داريد، بايد يك نسخه يا نامه از پزشك معالج خود داشته باشيد كه در آن ذكر شود كه شما بايد سرنگ و قلم مخصوص تزريق انسولين و يا قرص هاي مخصوص قند خون را حمل كنيد. این را هم بدانید که در برخي كشورها، همراه داشتن تمام داروها نيازمند همراه داشتن نسخه تجويز پزشك است.

    ۳-همه بيماران ديابتي اگر به مسافرت ميروند، بايد حتما دستگاه سنجش قند را همراه خود ببرند ، به طور معمول به دليل بي تحركي يا مختل شدن برنامه غذايي امكان نوسان قندخون وجود دارد.

    ۴-استرسهايي كه طي مسافرت به وجود مي آيد، مانند عجله براي جا نماندن از قطار يا هواپيما ميتواند، باعث افت قند خون شود، پس مواد شيرين همراه خود داشته باشيد تا دچار افت قند خون نشويد.

  • کدام آزمایش برای دیابتیها بهتر است؟

    test-300x235

    آزمايش قند خون ناشتا:
    امروزه تقريبا تمامي مبتلايان به ديابت وسايل اندازهگيري قند خون شخصي دارند با اين وسايل شما خيلي سريع پي ميبريد كه قند خونتان چقدر است و در كنترل ديابتتان موفق بودهايد يا نه، حتي میتوانيد ميزان انسولين مورد نياز بدنتان را هم تعيين كنيد. حتي اگر انسولين مصرف نميكنيد هم بايد قند خون شما چندبار در طي هفته كنترل شود. پزشك متخصص شما با ديدن اعداد آزمايشات مختلف شما در مورد درمان مورد نيازتان و تغييرات لازم در سبك زندگي تان و اقدامات لازم تغذيه براي شما، تصميمات بهتري ميگيرد.

    آزمايش HbA1C:
    اين آزمايش نشان مي دهد كه متوسط ميزان گلوكز سلولهاي قرمز خون شما در دو يا سه ماه اخير چقدر بوده است. به طور معمول پزشك ديابت شما هر سه تا شش ماه يك بار اين آزمايش را برايتان تجويز مي كند. البته اگر قند خون شما خوب كنترل شده باشد ممكن است اين آزمايش را دير به دير درخواست كنند. براساس راهنماي انجمن ملي ديابت آمريكا بهتر است كه ميزانHbA1C خودتان را حدود ٧ يا زير آن نگه داريد. اما انجمن متخصصين غدد اين كشور در اين مورد سختگيرانه عمل ميكند و معتقد است كه بهترين حد براي اين آزمايش ۵/۶ يا كمتر از آن است. انجمن ملي طب سالمندي آمريكا هم در مورد ميزان مطلوب اين آزمايش در افراد بالاي ٦٠ سال با سابقه طولاني ديابت عدد ٨ و كمتر از آن را مطلوب مي داند.

    مقایسه :
    اما اگر بخواهیم این دو تست را با هم مقایسه کنیم باید بگوییم که مثلا HbA1C مثل یک فیلم کوتاه است و قند خون ناشتا مثل یک عکس از یکی از نماهای آن فیلم اما اگر نتایج این دو آزمایش با هم نمیخواند، چه؟ بهتر است این موارد را در ذهن داشته باشید:
    -ممکن است دستگاه اندازهگیری قند خون شما تنظیم نباشد یا اینکه دچار کمخونی شده باشید، اگر به تازگی خون دادهاید یا رژیم سخت غذایی گرفتهاید هم ممکن است نتایج آزمایش قندخون شما تغییر کند.

    -مدت زمان کوتاه یا بیش از حد ناشتا بودن میتواند، نتیجه قند خون شما را متفاوت کند. شما بهتر است بین ۱۰ تا ۱۲ ساعت ناشتا باشید تا نتیجه درست را بگیرید. اگر زیر ۸ ساعت یا بیشتر از ۱۴ ساعت ناشتا باشید نتیجه متفاوتی را شاهد خواهید بود. اگر هم با توجه به دستور پزشک میخواهید قند پس از غذای خودتان را ثبت کنید، حتما ۲ ساعت پس از خوردن غذا آزمایش را انجام دهید.
    – اگر میزان HbA1C شما در حد مناسب بود اما میزان قند خون ناشتا بالا و پایین زیادی را نشان میداد، بهتر است با پزشکتان مشورت کنید، چرا که ممکن است داروهای شما و دوز آنها احتیاج به بازنگری داشته باشد.

     

جهت دانلود نسخه الکترونیکی مجله زندگی با دیابت (ویژه نوروز ۹۴) با فرمت PDF بر روی دگمه زیر کلیک کنید.

همچنین می توانید توسط ابزارک های زیر این مجله را از طریق شبکه های اجتماعی برای دوستان خود به اشتراک گزارید!