نقش رژیم درمانی در کنترل دیابت

هدف اصلی از رژیم درمانی در بیماران دیابتی، استفاده از تمام گروه هاي غذایی به صورت متعادل است. اصولاً رژیم غذایی ای كه توسط متخصصان تغذیه برای افراد دیابتی تهیه می شود دارای اهداف زیر است:

– رساندن قند خون به سطح طبیعی

– حفظ سطح چربی های خون در حد طبیعی

– كاهش مشكلات خاص بیماران دیابتی

– به دست آوردن و حفظ وزن ایده آل

– رساندن مواد مغذی به بدن به میزان لازم

– تأمین انرژی موردنیاز بدن جهت انجام فعالیت های لازم

– جلوگیری از بروز عوارض و مشكلات ناشی از دیابت

شما مي توانيد با برنامه غذايي درست، فعاليت بدني منظم و نگهداري وزن در حد ايده آل، به كنترل مطلوب قند خون دست يابيد.
نگهداري وزن در ميزان طبيعي به كنترل چربي هاي خون و كاهش فشار خون نيز كمك مي كند

كنترل قند خون= فعاليت بدني منظم+ برنامه غذايي درست

افراد مبتلا باید روزانه به شکل متنوع ازگروه های مختلف مواد غذایی استفاده کنند تا مواد معدنی و ویتامین ها به مقدار کافی به بدن آنها برسد و سعی شود به اندازه کافی مواد نشاسته ای، انواع سبزی و ماست و شیر

مواد پروتئینی نیز استفاده نمایید.
همچنین در هر وعده غذایی باید حداقل از هر۳ گروه غذایی مختلف استفاده نمایند؛ برای مثال ساندویج تخم مرغ که در آن گوجه فرنگي ، کاهو و جعفری استفاده شده باشد.
توجه داشته باشيد که غذا خوردن منظم در تنظیم میزان قند خون اثر زیادی دارد گنجاندن سبزی ها و میوه ها به مقدار کافی در غذای روزانه را نباید فراموش کرد و به هنگام طبخ غذا از نمک کمتری استفاده کرده و سعی کنيد که پس از پخت، نمک به غذا اضافه نکنند و از گیاهان معطر و ادويه های فاقد نمک برای طعم دادن به غذا استفاده کرده و از غذاهای کنسرو شده که طی فرآوری در صنایع غذایی، نمک به آنها افزوده می شود خودداری کنند.

Leave a reply